Nyheter

Vänskapsföreningen i Skåne delar ut information till barnen om hälsa

Förutom aktiviteter har vi även temadagar. Temadagar hos oss innebär att vi en gång i veckan går igenom information med barnen vare sig det handlar om miljö, eller hälsa. Denna vecka har hälsa varit temat. Barnen har fått lära sig med hjälp av våra kunniga ledare om hälsa och vad det är viktigt att tänka på m.m. Det är viktigt att barnen tar del av kunskap samtidigt som de har kul. Därför anser vi att det är viktigt med temadagar där barnen får ta del av information som de kan ha till nytta för. Speciellt nu när vi går igenom en pandemi (Covid-19) är det därför viktigt att barnen återigen blir påminda om hur de ska handskas med denna pandemi. 

Vänskapsföreningen i Skåne är igång med Kul i Malmö

Vänskapsföreningen i Skåne har i samarbete med Malmö Stad många aktiviteter igång. Det är sommar och vi är fortfarande på plats och är redo för att göra allt i vår makt för att kunna bidra med en glädjefylld sommar för barnen. Vi har många aktiviteter, utöver det kan du bara umgås tillsammans med oss och våra grymma ledare! Fika utdelas även, kom förbi oss innan sommarens slut!

Vänskapsöfreningen i Skåne delar ut information om Covid-19

Vänskapsföreningen i Skåne arbetar flitigt kring Covid-19. Vi har haft många tillfällen där vi stått utanför Rosengård Centrum med ett info-bord och delat ut information. Vi ser till att informationen nås ut till alla och har därmed ledare som kan informera i de flesta språken. 

Vänskapsföreningen startar igång med svenska kurs

 Vänskapsföreningen i Skåne har äntligen startat svenska kurs från dag 1 för våra medlemmar. Våra grymma ledare håller i lektioner där de undervisar svenska. Idag har vi haft vår första grupp som har påbörjat denna kurs.  Vill du också lära dig svenska? Tveka inte med att  anmäla dig!

Vänskapsföreningen i Skåne - samarbete tillsammans med den Romska Vänskapsföreningen

Vi på Vänskapsföreningen i Skåne har tillsammans med den Romska Vänskapsföreningen beslutat om att samarbeta tillsammans framöver. Vi kommer att hålla i bland annat aktiviteter för både barn men även vuxna och mycket mer. Vi ser framemot detta och vi är säkra på att det kommer resultera till något bra för oss alla!

Vänskapsföreningen i Skåne delar ut information
- Covid-19

Idag den 28/4 befinner vi på Vänskapsföreningen i Skåne oss utanför Rosengård Centrum. Ni hittar oss vid infobordet där vi har ställt fram broschyrer som vi har tryckt ut med all info. Men vi svarar även på alla frågor och funderingar ni har!

Vänskapsföreningen i Skåne har möte gällande kommande aktiviteter

Trots att vi går igenom svåra omständigheter har vi fortfarande försökt arbeta trots att det inte kunnat bli som i vanlig ordning. Vi har bland fått ha vissa möten via videosamtal.

I veckan hade vi möte tillsammans med våra ledare gällande kommande aktiviteter. Vi hoppas innerligt att vi i sommar kan utföra roliga aktiviteter. Vi har planerat dels inför sommaren, men även för hösten. Covid-19 stoppar inte oss, vi fortsätter med att planera!

Infobord utanför Rosengård Centrum

Vi på Vänskapsföreningen i Skåne befinner oss utanför Rosengård Centrum. Vi har ställt fram ett infobord där alla är välkomna att komma förbi, ta en broschyr som vi tryckt ut i massor gällande Covid-19. Vi delar även ut information, svarar på frågor m.m. Vi på VF tycker att det är viktigt att vara stöttande nu under Covid-19, det är många som inte har så bra koll, som är oroliga, eller har massa funderingar, därför är vi här för att hjälpa Er. Talar du inte svenska? Inga problem, våra grymma ledare hjälper er med att översätta på engelska, arabiska, turkiska m.m. 

Info om Covid-19

Den 20 april var vi på Vänskapsföreningen i Skåne, tillsammans med TIF, Medborgarskolan och Sankta Maria folkhögskolan i Rosengård utanför Covid-19 tältet. Under denna dagen gav vi ut information till alla som bor i området men vi tog även emot frågor. Med tanke på att denna pandemi har väckt en del oro, har vi valt att organisera sådana typ av evenemang för att kunna lugna ner alla oroliga samt att ge svar på alla frågor och funderingar som finns. 
Vad händer med världen?

Vänskapsföreningen i Skåne i samarbete med Medborgarskolan anordnade en föreläsning med temat "Vad händer med världen och demokratin?".

Donald Trump, Brexit, ryska trollfabriker och filterbubblor.  Demokratin står inför en rad utmaning och det politiska klimatet har kommit att präglas av förenklingar, polarisering och en minskad tillit människor emellan. I höst inleder Medborgarskolan ett samarbete med Malmö Universitet för att stärka och utveckla det demokratiska samtalet. Den första föreläsningen gick av stapeln hos oss på föreningen

Håll utkik här på vår hemsida för att få mer information om olika, spännande evenemang som vi har hos oss!

Vad händer med världen och demokratin?

Donald Trump, Brexit, ryska trollfabriker och filterbubblor. Demokratin står inför en rad utmaningar. Välkommen till en föreläsning med framtidsforskaren Per Ödling, professor vid Lunds universitet, som beskriver krafterna bakom den populistiska våg vi just nu upplever. Är den svenska demokratin i fara?

Ingen anmälan krävs men kom i tid för en sittplats. Vi bjuder på fika!

Föreläsningen är en del av Vänskapsföreningens samarbete med Medborgarskolans nya demokratiinitiativ för att stärka och utveckla det demokratiska samtalet. Läs mer här

Finbesök

Joel Laguna vice ordförande Arbetsmarknad och Socialnämnden (L), tog sig tid för att besöka Vänskapsföreningen i Skåne för att samtala med styrelsen om frågor som handlade om människors lika värde, demokrati och hållbar utveckling. Joel Laguna fick även möjlighet att träffa och prata med våra medlemmar.
- Även om ja har semester är det viktigt att vara ute och besöka alla spännande verksamheter i Malmö, ler Joel Laguna. 


HEADING 1