Utbildningar

Vänskapsföreningen erbjuder rådcenter

Vänskapsföreningen i Skåne hjälper äldre och nyanlända som har det svårt med det svenska språket med att fylla i bland annat blanketter eller översättning av brev och meddelanden som kommer från myndigheterna. Rådgivarna hos oss är volontärer som har gått en utbildning, detta för att vi ska kunna vägleda och hjälpa på ett så bra sätt som möjligt. Rådcentret är kostnadsfritt, opartisk och konfidentiellt. Vi kan även hjälpa till via digitala verktyg. Detta sker mån-fre mellan 10.00-15.00. 

Vänskapsföreningen i Skåne erbjuder läxhjälp för barn och unga samt vuxna

 Vänskapsföreningen i Skåne erbjuder läxhjälp för alla i alla åldrar. Har du svårt med din läxa? eller tycker du det är svårt med språket? Det är ingen fara, vi på VF hjälper dig! Vi har kunniga ledare som är duktiga på ämnena matematik, engelska samt svenska, dessutom finns översättning ifall svenska språket inte är aktuellt för dig. 

Vänskapsföreningen i Skåne har träffpunkt för barn och unga

Ett nyanlänt barn behöver oftast extra stöd med att komma igång med det svenska samhället samt det svenska språket. Därför erbjuder vi en träffpunkt för barn och unga där de får möjlighet med bland annat aktiviteter där de får träffa på nya vänner, läxhjälp med stöd av duktiga och kunniga ledare samt att vi brukar hålla i workshops som berör hälsa, miljö m.m. Detta sker mellan lör-sön 11.00-14.00

Vänskapsföreningen i Skåne erbjuder matlagningskurs

Vill du lära dig laga mat? Då är du välkommen till oss! 

Vänskapsföreningen i Skåne erbjuder matlagningskurs där vi lär ut hur man kan laga mat, men framförallt mat från hela världen. Detta sker tisdagar mellan 11.00-12.00.

Kursjpg

Anmäl dig till utbildning: